31 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Σε εποχές που στην ελληνική κοινωνία οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες σε ποικίλα ζητήματα συνεχίζονται τα μέλη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια δίχως ναρκωτικά.

Την ίδια στιγμή γονείς αλλά και άλλα μέλη οικογενειών προσπαθούν  να βοηθήσουν  τόσο τον εαυτό τους όσο και εκείνο το μέλος που   αγωνίζεται για μια ¨καθαρή΄΄ ζωή.

Στα πλαίσια των γενεθλίων για τα 31 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του  ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργανώνεται εκδήλωση με κεντρικό σκοπό να τιμηθούν για την προσπάθεια τους μέλη που ολοκλήρωσαν το στάδιο της κοινωνικής  επανένταξης καθώς και γονείς που ολοκλήρωσαν τον δικό τους κύκλο εξέλιξης στο πρόγραμμα οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες στην κοινωνία το ¨ταξίδι για την ΙΘΑΚΗ συνεχίζεται ….΄΄

 

Λίγα  λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Εδώ και 31 χρόνια υποστηρίζει δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, εξελίσσοντας διαρκώς τις υπηρεσίες του, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών σε τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Κιλκίς, που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει χρήστες ουσιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες:

εφήβους, ενήλικες, εργαζομένους και φοιτητές, εξαρτημένους γονείς αλλά και εξαρτημένους από τη χρήση του διαδικτύου.

Ανάλογα με τις ανάγκες των εξυπηρετουμένων και των οικογενειών τους, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προσφέρει προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και  εντατικότητας, με δυνατότητα είτε διαμονής είτε εξωτερικής παρακολούθησης. Επίσης λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για εξαρτήσεις (1145).

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες Αθηνά Κουλοπούλου 2310 221945.

31 χρόνια