Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, οι εργαζόμενοι έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στο επαγγελματικό  και προσωπικό μας  “ταξίδι”  πολλούς συνανθρώπους μας.

Κάποιοι  από αυτούς είναι  τα λεγόμενα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος ενός ατόμου  που προσπαθεί να ‘’ελευθερωθεί’’ από την κατάχρηση ουσιών η οποία δημιουργεί προβλήματα στην ζωή όλων. Για εμάς όμως,  είναι οι άνθρωποι που αποτελούν το συνώνυμο της μάχης και της προσπάθειας  για την καλυτέρευση της ζωής. Είναι γονείς, αδέλφια, θείες , θείοι , ξαδέλφια και φυσικά παππούδες και γιαγιάδες που συστρατεύονται γύρω από τον κοινό σκοπό που είναι η ζωή και η ‘’απελευθέρωση’’  ενός ανθρώπου από τις ουσίες ακόμα και στα χρόνια του κορονοϊού. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της κατάχρησης από ουσίες είναι μια μοναδική  ευκαιρία. Ένα καμπανάκι για πολύτιμες προσωπικές  αλλαγές με  στόχο ‘’ό,τι καλύτερο’’ στις σημαντικές για αυτούς σχέσεις.

Αρκετοί από τους παραπάνω αγωνίζονται κάτω από τη ‘’σημαία’’ που λέγεται “Σύλλογος Οικογένειας και φίλων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ’’. Προσπαθούν ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και πολλές φορές  χρήματα από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν άλλες οικογένειες και φυσικά τα μέλη που βρίσκονται στις δομές θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ( Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής – Επανένταξη – Ανοιχτή δομή θεραπείας ενηλίκων και Πρόγραμμα εφήβων).

Εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους ,θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη δοτικότητά τους και  την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Τέλος, πολλά από τα μέλη μας, είναι επίσης γονείς  και με βεβαιότητα σας λέω ότι θα έδιναν τα πάντα για να ‘’αρπάξουν’’ μια ακόμα ευκαιρία για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με τα παιδιά και τους συντρόφους τους. Το Ευχόμαστε ολόψυχα.

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα,  ευχόμαστε σε όλους να είναι φυσικά υγιείς και να έχουν  την εσωτερική δύναμη  που τους αξίζει.

Βασίλης Καλαμπαλίκης

Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Ψυχολόγος