Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ», με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με τα προγράμματα οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ & ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα #ΜένουμεΜεΤηνΟικογένεια, για το διάστημα 15 Απριλίου έως και 15 Μαΐου 2020.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι ίσως μια αφορμή να σκεφτούμε πιο ουσιαστικά τις βασικές δομές της ζωής μας, όπως είναι η οικογένεια. Τις μέρες του αναγκαστικού αυτοπεριορισμού, αλλά και την «επόμενη μέρα» αυτής της δοκιμασίας, η θέση και ο ρόλος της οικογένειας επαναπροσεγγίζεται.

#ΜένουμεΣπίτι και σκεφτόμαστε με μια δημιουργική ματιά: τι είναι για μένα η οικογένεια;

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ενήλικες ( 18 και άνω ) που αποτελούν μέλη μιας οικογένειας από τις πολυμελείς έως και τις μονογονεϊκές, είτε πρόκειται για οικογένειες εξ’ αίματος είτε οικογένειες που ορίζονται από άλλα χαρακτηριστικά, από αυτές που είναι συγκεντρωμένες σε ένα σπίτι έως αυτές που είναι διάσπαρτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου, από και έως ό,τι μπορεί να εμπεριέχει την έννοια της οικογένειας για τον καθένα από εμάς!

Στόχος του διαγωνισμού είναι η αποτύπωση της σημασίας της οικογένειας στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας μέσα από τη ματιά τόσο των ενηλίκων όσο και των ίδιων των παιδιών.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με τον “Σείριο” και της ενασχόλησής τους με θέματα που απασχολούν τις οικογένειες , στέκονται συνοδοιπόροι άλλη μια φορά, με στόχο να συμβάλλουν στην αρτιότερη διεξαγωγή και προώθηση της δράσης.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, τα μέλη , το προσωπικό, τους συγγενείς και τις ομάδες φωτογραφίας των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση από κάθε πόλη της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό θα βρείτε εδώ:

https://www.kp-seirios.gr/diagonismos-fotografias/