Στελέχη των σε νεοσύστατων ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) των Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων και Δήμου Πέλλας θα βρεθούν σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας στη Σίνδο.

Η εκπαίδευση των εργαζόμενων στις τοπικές μονάδες υγείας αφορά σε ενημερώσεις για την εξάρτηση, σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
«Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤΟΜΥ, καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μία καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

H συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤΟΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.

Εκπαιδευτικοί κύκλοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σε άλλες πόλεις όπως σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κρήτη και Λάρισα.

Μετά τη θετική αξιολόγηση της πρώτης φάσης εκπαίδευσης που ακολούθησαν οι συνάδελφοι των ΤΟΜΥ, η εκπαίδευση συνεχίζεται έως την κάλυψη όλων των στελεχών που εργάζονται στις ΤΟΜΥ πανελλαδικά.