Την εκπαίδευση των στελεχών σε νεοσύστατες ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε αυτές τις μέρες το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.
Η εκπαίδευση αφορά σε ενημερώσεις για την εξάρτηση, σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2018 στις εγκαταστάσεις της ΙΘΑΚΗΣ στη Σίνδο.

«Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στηνπρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤοΜΥ, καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μία καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

H συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤοΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.
Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018 υλοποιήθηκαν ήδη 14 εκπαιδευτικοί κύκλοι, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κρήτη και Λάρισα. 
Μετά τη θετική αξιολόγηση αυτής της πρώτης φάσης εκπαίδευσης που ακολούθησαν οι συνάδελφοι των ΤοΜΥ, η εκπαίδευση συνεχίζεται έως την κάλυψη όλων των στελεχών που εργάζονται στις ΤοΜΥ πανελλαδικά.