Ολοκληρώθηκε το TREAT SUMMER SCHOOL– Treating, Rehabilitation and Evidence on Addiction Training που οργανώθηκε από τη συνεργασία φοιτητών Ιατρικής HelMSIC και το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν από τις 15 – 18.7.18 στην κατασκήνωση όπου κάνει διακοπές η Θ.Κ. ΙΘΑΚΗ στο Στόμιο της Λάρισας και συμμετείχαν πλήρως στην καθημερινότητα της Κοινότητας (μπάνιο, παιχνίδια , ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης , σεμινάρια με το προσωπικό, μικτές ομάδες εργασίας με τα μέλη της Θ.Κ., προετοιμασία γευμάτων κ.α). Όλοι οι φοιτητές είχαν παρακολουθήσει ήδη το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ : LSD – Learning strategies about drugs και είχαν παρακολουθήσει τις βασικές ενημερώσεις για το ΚΕΘΕΑ και τη φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πολύ κοντά μια θεραπευτική κοινότητα , να συνδιαλλαγούν με ανθρώπους με θέματα εξάρτησης,να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα εξαρτήσεων και διαφορετικότητας , να καταρρίψουν τυχόν στερεότυπα.Τα μέλη της ΘΚ είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά σε μια σχέση με νέους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια άλλη φάση ζωής, να ανταλλάξουν αντιλήψεις και να αλληλεπιδράσουν για λίγες μέρες με ανθρώπους εκτός Θεραπευτικής Κοινότητας. Όλοι εμπλούτισαν την εμπειρία τους μέσα από κοινές ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης και την καθημερινή ανταλλαγή εμπειριών.

Ευχαριστούμε τη HelMSIC – Hellenic Medical Students International Committee για τη συνεργασία και ευχόμαστε στους φοιτητές τα καλύτερα! Καλή συνέχεια!