Το δίκτυο των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης  Θεσσαλονίκης , «Συν+Εργασία για την Εργασία», ενεργό μέλος του οποίου είναι και το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, οργάνωσε τις παρακάτω δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης για τα μέλη των προγραμμάτων απεξάρτησης :

  1. Σεμινάριο με θέμα την Εξυπηρέτηση Πελατών:

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Μαυροκορίδης Γιάννης, ιδρυτής της εταιρείας Cross-Business Training ο οποίος παρέχει εθελοντικά την συνεργασία του, τις γνώσεις του και την πολύτιμη εμπειρία του από τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις 7-15 και 22 Μαΐου σε κατάλληλο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Θεσσαλονίκη.

  1. Ενημέρωση από το ΙΕΚ Τουρισμού Περαίας:

Στις 14 Μαΐου σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε ημερίδα παρουσίασης των δράσεων του ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Περαίας. Ο κ. Τούμπας παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις ευκαιρίες εκπαίδευσης του παρέχει το ΙΕΚ, τόνισε το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται και επεσήμανε την ανάγκη ο τομέας του τουρισμού να στελεχωθεί από έμπειρα και εκπαιδευμένα κατάλληλα στελέχη.

  1. Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ:

Σε συνεργασία με το εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώθηκε σεμινάριο εκπαίδευσης στις τεχνικές της μελισσοκομίας. Τα μέλη των προγραμμάτων συμμετέχουν δωρεάν σε αυτή την εκπαίδευση και εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων στο αντικείμενο αυτό, το οποίο προκύπτει από την γνώση, την αγάπη και την ένθερμη προσφορά του εκπαιδευτή κ. Θρασυβούλου. Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 14 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί σε 15 συναντήσεις και υλοποιείται στο αγρόκτημα του ΑΠΘ.

Ευχαριστούμε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον κ. Μαυροκορίδη Γιάννη, το ΙΕΚ Τουρισμού Περαίας και συγκεκριμένα τον κ. Τούμπα και την διευθύντρια κα Γερνά Ξένη καθώς και τον επικεφαλής του εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ τον κ. Θρασυβούλου γιατί χωρίς την δική τους προσφορά, τα σημαντικά βήματα προς την επανένταξη και την απεξάρτηση πρώην χρηστών θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

(Το Δίκτυο «Συν+Εργασία για την Εργασία» αποτελούν τα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ, ΙΑΝΟΣ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ , ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ, Πρόγραμμα Προαγωγής της Αυτοβοήθειας( ΠΠΑ) στη Θεσσαλονίκη, ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθώς και το Γραφείο Ειδικών Ομάδων του ΟΑΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το ΚΠΑ2 ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ.
Οι παραπάνω φορείς στην καθημερινή τους επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης , εργοδότες και επιχειρήσεις, εκτιμούν ότι εν μέσω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης υπάρχει ανάγκη να αναλάβουν πιο ενεργή δράση για την ανάπτυξη παρεμβάσεων ένταξης, εκπαίδευσης και εργασίας, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εργοδοτών και γενικά μεγαλύτερης υποστήριξης των ανέργων στην ενταξιακή τους πορεία)