Εικόνες απεξάρτησης και ελπίδας περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Θεραπείας των Εξαρτήσεων νομού Θεσσαλονίκης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

«Από πέρσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια, με στόχο να γίνει θεσμός, για να δώσουμε κάποια κίνητρα στα άτομα που παίρνουν μέρος στα προγράμματα απεξάρτησης» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Δικτύου Σμάρω Γιαννακοπούλου. Έτσι, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνεται διαγωνισμός – έκθεση φωτογραφίας, με περίπου 50 φωτογραφίες, με θέμα «Χωρίς τίτλο», που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της συμμετοχικότητας, η ανάδειξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Διατηρώντας ως κοινούς στόχους την πρόληψη, τη θεραπεία και την απεξάρτηση, στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, το Δίκτυο διεξάγει δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, που απευθύνονται τόσο στα εξαρτημένα από ψυχοδραστικές ουσίες άτομα, όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι φορείς: Αργώ – ΨΝΘ, ΑΡΣΙΣ, Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. ΟΚΑΝΑ, Θ.Μ.Υ. ΟΚΑΝΑ, Ιανός – ΨΝΘ, ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, «Σείριος» – Κέντρα Πρόληψης, ΜΕΘΕΞΙΣ – ΨΝΘ και ΟΚΑΝΑ – Συντονισμός Β. Ελλάδος.

http://www.cnn.gr/style/politismos/story/119859/eikones-apexartisis-kai-elpidas-se-ekthesi-tis-thessalonikis