Με ομάδες αθλητών JUDO και KENDO , γονείς , παιδιά , μέλη προγραμμάτων και την παρουσία του κυρίου Αλεξόπουλου , επίτιμου Πρόξενου της Ιαπωνίας τιμήθηκε η ημέρα του Αθλητισμού , όπως αυτή ορίζεται από το εορτολόγιο της Ιαπωνίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας και η σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του INCLUDE (Σχολείο για όλους) παρουσιάστηκαν Διοράματα από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με θέματα από την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση έγινε η πρώτη προβολή μέρους της ταινίας μικρού μήκους του Ζάχου Σαμολαδά με θέμα τον Άγνωστο Ιάπωνα καπετάνιο που έσωσε πρόσφυγες από τη Σμύρνη και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη , πετώντας όλο του το εμπόρευμα στη Θάλασσα και διακινδυνεύοντας τη ζωή του. Η ταινία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης , μετά από μακροχρόνια έρευνα στα ιστορικά αρχεία Ιαπωνίας και Ελλάδας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης οι ομάδες Τζούντο και Κέντο έκαναν αγώνες επίδειξης των δύο αθλημάτων. Η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ συμμετείχε στην όμορφη , ζεστή αυτή εκδήλωση. Ευχαριστούμε το INCLUDE για την πρόσκληση.