Το Σάββατο 1/7/2017 στην εκπομπή της ΕΡΤ3 με τίτλο «Διάλογος», θα προβληθεί ένα ημίωρο επεισόδιο που περιλαμβάνει γυρίσματα στο Ξυλουργείο και την Κεραμική της ΙΘΑΚΗΣ με συνεντεύξεις προσωπικού, εθελοντών και εκπαιδευόμενων μελών. Η ώρα προβολής είναι μετά το δελτίο ειδήσεων, περίπου στις 7.30 μμ.

Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» είναι εβδομαδιαία δημοσιογραφική ημίωρη εκπομπή. Αφορά σειρά εκπομπών αφιερωμένη σε πρόσωπα και γεγονότα της πολιτιστικής επικαιρότητας που στην εποχή της κρίσης διευρύνουν τη διαλεκτική σχέση της τέχνης με την κοινωνία, οξύνουν την πολιτική λειτουργία της, επιδιώκουν τη συγκρότηση ενός δημιουργικού μετώπου, αλληλεπιδρούν με το κοινωνικό γίγνεσθαι, προτείνουν μια συμμετοχική κουλτούρα για πραγματικούς ανθρώπους μέσα στην πραγματική ζωή.

Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Ο “διάλογος” επισκέπτεται τον χώρο της υγείας και καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη θεραπεύει όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και τους θεραπευτές.

Στο πρώτο μέρος η κάμερα της εκπομπής ταξιδεύει στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και επισκέπτεται τα εργαστήρια κεραμικής και ξυλουργικής του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο. Όσο ο άμορφος πηλός παίρνει σχήμα και το απελέκητο ξύλο αποκτά ζωή ακούμε πώς η τέχνη βοήθησε ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι στα αδιέξοδα του εθισμού να ανακαλύψουν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους και να βγουν από το σκοτάδι στο φως.