Το Δίκτυο των θεραπευτικών προγραμμάτων της Θεσσαλονίκης «Συν+ Εργασία για  την Εργασία» , με εκπαιδευτή τον εθελοντή συνεργάτη,   κ. Μαυροκορίδη Γιάννη, ιδιοκτήτη της εταιρίας συμβουλευτικής επιχειρήσεων CROSS- Business Training, οργάνωσε σειρά σεμιναρίων συμβουλευτικής για τα μέλη θεραπείας και επανένταξης των προγραμμάτων απεξάρτησης .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Μαυροκορίδη καθώς ανταποκρίθηκε θερμά και άμεσα στην ανάγκη  για πρόσθετη υποστήριξη στα θέματα που έχουν να κάνουν με την εργασία και την απασχόληση.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος που περιελάμβανε τρεις συναντήσεις των τεσσάρων ωρών. Τα θέματα που έγιναν αντικείμενο επεξεργασίας ήταν : η αναζήτηση του στυλ επικοινωνίας και του τρόπου  που ο καθένας συνδιαλέγεται στο χώρο εργασίας του αλλά και γενικότερα, οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύνταξη βιογραφικού και η πρώτη συνέντευξη επιλογής προσωπικού.

Την κάθε ενότητα παρακολούθησαν περίπου 35 πρώην εξαρτημένοι από διάφορα προγράμματα. Η αξιολόγησή τους για τα αποτελέσματα του σεμιναρίου είχε ιδιαίτερα θετικό πρόσημο.

Η επαφή τους με έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία από την «πραγματική» αγορά εργασίας, ο οποίος αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες του εργαζόμενου όσο και του εργοδότη, βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη μιας πιο  ρεαλιστικής ματιάς πάνω στο δύσκολο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και της εύρεσης εργασίας.

Το Δίκτυο «Συν+ Εργασία για την Εργασία» θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μαυροκορίδη Γιάννη για τη σημαντική προσφορά του στο χώρο της κοινωνικής επανένταξης πρώην εξαρτημένων . Η αμεσότητά του  κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων βοήθησε πολύ και τους επαγγελματίες των προγραμμάτων , ώστε η επιστημονική του κατάρτιση και οι γνώσεις του από την αγορά εργασίας να καταστήσουν όλους τους συμμετέχοντες  πιο επαρκείς στο στίβο των τεχνικών αναζήτησης αλλά και διατήρησης της εργασίας.

Τέλος , θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στους προσκεκλημένους συνεργάτες του κ. Μαυροκορίδη : Τον κ. Πάνο Ρούσσο ( ιδιοκτήτη Παραδοσιακού), την κ. Γιάννα Αντωνιάδου ιδιοκτήτρια εταιρείας “123 μπομπονιέρες”, την κ. Ασημίνα Μάντζιαρη συνεργάτη « Παραδοσιακού» και την κ. Φανή Κοτσάνη συνεργάτη της Cross.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2017.

Το Δίκτυο «Συν+ Εργασία για την Εργασία» αποτελούν τα θεραπευτικά προγράμματα ΙΑΝΟΣ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ , ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ , το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων Θεσσαλονίκης του ΟΑΕΔ.