Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας προχώρησε  το ΚΕΘΕΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης Ιπποκράτειο, με στόχο τη φροντίδα της υγείας των εξυπηρετούμενων των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Η συνεργασία αφορά τη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων για τους εξαρτημένους χρήστες που φτάνουν στα συμβουλευτικά κέντρα των δύο προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται ο προγραμματισμός 20 ραντεβού μηνιαίως για την ιατρική παρακολούθηση καθώς και τη συνταγογράφηση  συγκεκριμένων αιματολογικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Καθώς οι περισσότεροι εξαρτημένοι χρήστες έχουν αυξημένα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας,  η συστηματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης θεραπευτικής τους υποστήριξης. Σήμερα οι ανάγκες είναι πιο έντονες καθώς η κρίση τείνει να επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας των χρηστών και να περιορίζει την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Η επισημοποίηση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο δημόσιων φορέων, από τον χώρο της υγείας και της απεξάρτησης, για μία ευάλωτη ομάδα όπως οι εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, αποτελεί δείγμα καλής πρακτικής, με θετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και ευρύτερα για τη δημόσια υγεία, στο πνεύμα των συνεργειών που απαιτούνται μπροστά στις σημερινές προκλήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ευχαριστούν θερμά την διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και τους στενούς συνεργάτες τους στα εξωτερικά ιατρεία και τις κλινικές ,  για την πολύτιμη διάθεσή τους  να υποστηρίξουν ενεργά συνανθρώπους μας  που αγωνίζονται  για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Για περισσότερες  πληροφορίες:

ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

τηλ:  2310 253534, 6972234070

e-mail: vasilisk@kethea-ithaki.gr