2o Κινηματογραφικό αφιέρωμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  “ΜΕ ΑΛΛΟ ΒΛΕΜΜΑ”

  Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα, με θέμα τις εξαρτήσεις.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πέρυσι , στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού , η δημιουργική μας συνεργασία με έναν σημαντικό φορέα πολιτισμού της Θεσσαλονίκης  αλλά και η εμπειρία που βιώσαμε χρησιμοποιώντας έναν νέο “ λόγο” και έναν νέο τρόπο γνωριμίας με το κοινό της πόλης , αυτόν των“ κινούμενων εικόνων”, μας παρότρυνε στο να επαναλάβουμε για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα “ Με άλλο βλέμμα”.

Οι φετινές ταινίες αναφέρονται στις θεματικές :  γυναίκα και εξάρτηση, οικογένεια και παιδική ηλικία.

Το κοινό,  μεταξύ των προβολών, θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ για την πολυδιάστατη φύση του φαινομένου της εξάρτησης και της διαδικασίας της απεξάρτησης.

Την τελευταία ημέρα, θα προβληθεί η ταινία που δημιούργησε η ομάδα θεάτρου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ , σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου , με τίτλο ¨Το τέλος της Μοναξιάς”. Στο κλείσιμο,  οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με τους δημιουργούς της ταινίας.

Το αφιέρωμα θα λάβει χώρα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας , στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ,  το τριήμερο αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου.

 

Η είσοδος σε όλες τις ταινίες είναι δωρεάν.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 797662 κ. Ειρήνη Κουρνάβου – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

 

Πρόγραμμα Προβολών

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.00: Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν (2011) Sean Durkin
21.15: Candy  (2006) Neil Armfield

 

ΤΡΙΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.00:  Αύγουστος (2013) JohnWells
21.15: Στην καρδιά του χειμώνα (2010) Debra Granik

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19.00:  Τα τετρακόσια χτυπήματα (1959) FrancoisTruffaut

20.30:  Το τέλος της μοναξιάς (2013) ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

21 :30  To  παιδί με το ποδήλατο (2011) JeanPierreetLucDardenne

Film Festival